Жътвата на есенниците в област Враца завършва с по-ниски средни

...
Жътвата на есенниците в област Враца завършва с по-ниски средни
Коментари Харесай

Жътвата във Врачанско завършва с по-ниски добиви заради дъждовното време

Жътвата на есенниците в област Враца приключва с по-ниски междинни добиви спрямо миналата година поради дъждовното време, оповестиха от Областната дирекция "Земеделие ".

Досега са ожънати съвсем 97 на 100 от засетите с пшеница 584 489 декара, като междинният рандеман е 524 кг от декар. Тазгодишните междинни добиви са с към 20 кг по-ниски спрямо реколтата от миналата година, само че земеделските стопани са обезпокоени от влошеното качество на хлебното зърно поради ежедневните дъждове през юли в региона.

По-добри добиви и с по-добро качество - 700-720 кг от декар, са получили стопаните от общините Мизия и Оряхово, почнали жътвената акция при започване на месеца, допълват от земеделската дирекция във Враца. Реколтата от пшеница в края на жътвата е съвсем 296 хиляди тона.

Завършила е жътвата на ечемика, като общо от полето са прибрани малко над 9200 тона зърно от засетите 21 393 декара. Средният рандеман от декар е 431 кг. До дни ще бъдат ожънати и засетите с маслодайна рапица 66 672 декара. Реколтата от културата е 14 746 тона, или приблизително по 224 кг от декар. Добивите от двете култури са с почти 40-60 кг по-ниски от миналата стопанска година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР