Жар“ – така се нарича най-големият детайлно разработен стенопис-графит в

...
Жар“ – така се нарича най-големият детайлно разработен стенопис-графит в
Коментари Харесай

Най-големият стенопис-графит в Източна Европа е в Сливен в избата на „Домейн Бойар“

„ Жар “ – по този начин се назовава най-големият детайлно създаден стенопис-графит в Източна Европа и Балканите, който се намира в Сливен. Композицията е нарисувана по покана на „ Домейн Бойар “ – един от най-големите винопроизводители у нас от световноизвестния български графити актьор - Станислав Трифонов (Насимо). Тази година компанията чества 30 години от своето основаване и планът е комплимент към всички, които желаят да се отбият през избата на „ Домейн Бойар “ и да се насладят на творбата, както и да опитат от богатото портфолио виновност на избата.

Художествената комбинация, която споделя за пътя на виното и човешкия живот, е ситуирана върху 11 винификатора (индустриални съдове за предпазване на вино) в маза „ Сините скали “ на „ Домейн Бойар “, като е изрисувана върху повърхност от над 1 декар или 1000 кв.м. За разлика от други сходни свръх монументални планове, правени до момента по света, които впечатляват със своя мащаб, само че не дотолкоз със трудност на осъществяване, тази комбинация съставлява 12 обособени създадени в подробност и концептуално свързани произведения.



Това е най-големият и най-трудният за осъществяване план в кариерата на Насимо, който лишава на него и на екипа му 45 дни изобразяване по 10 часа дневно. За изработката му са употребявани над 600 литра багра. 

„ Горди сме, че успяхме да създадем този план дружно с Насимо, тъй като историята в рисунки доста припомня за нас като компания и за нашата философия. Тази година честваме своята 30-годишнина и бихме желали да отправим обръщение към младежите у нас по какъв начин да правят оценка значимите моменти в живота, показвайки какъв брой е значима всяка една стъпка и в живота на виното, с цел да бъде то пълноценно и качествено “, разяснява Евгени Харамлийски, изпълнителен шеф на „ Домейн Бойар “.

Ето за какво всички 12 картини нереално описват стадиите от живота на виното, които доста наподобяват човешкия живот. В творбата е заложено надълбоко философско и духовно обръщение и то е самобитен апотеоз за силата на човешкия дух, за стадиите, през които минава животът, за душата която се преражда още веднъж и още веднъж и не стопира да търси най-сладкото, най-радостното, най-истинското – тъкмо както „ Домейн Бойар “ влага обич в производството на висококачествено вино на международно равнище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР