Japan Open Chain ще бъде използвана за тест на стабилни

...
Japan Open Chain ще бъде използвана за тест на стабилни
Коментари Харесай

Японски банки ще разработят собствени стабилни монети

Japan Open Chain ще бъде употребена за тест на постоянни монети, в който вземат участие японски банки, локални държавни управления и частни компании.

Japan Open Chain е блокчейн, съчетаем с Етериум (ETH), който GU Technologies създаде  в съдействие с CORGEAR, Minna Bank, Dentsu, Pixiv и Университета по изкуствата в Киото.

Мрежата употребява консенсусния логаритъм за доказателство на престиж (PoA), а разработчиците настояват, че може да обработва над 1,000 транзакции в секунда. В бъдеще разработчиците ще изследват и решения за мащабиране от втори пласт.

Според информацията локалните банки ще емитират постоянни монети, съответстващи на японските закони, като употребяват ново доказателство за идея.

Сред банките, които ще вземат участие са The Shikoku Bank, Minna no Bank и Tokyo Kiraboshi Financial Group. Първоначално пробата ще се концентрира върху издаването и преводите на електронни пари, а бъдещите проекти ще се концентрират върху система за постоянни монети, която дава отговор на законовите условия. Именно в проектите за създаване за постоянни монети ще вземат присъединяване локални държавни управления и частни компании.


 


Тези банки ще емитират свои лични постоянни монети, вместо да употребяват такива, които към този момент са на пазара. В отчетите се отбелязва, че постоянните монети ще действат с известни портфейли като MetaMask. Освен това регулаторните органи в Япония ще анулират възбраната за листване на задгранични постоянни монети като USDT на крипто тържищата в страната.

Междувременно Японската централна банка се концентрира върху своя CBDC (дигитална валута на централната банка). Предвижда се пилотната стратегия на цифровата йена да бъде пусната през април.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР