Жанет Найденова е маркетинг консултант на SEED (Southeast Europe Enterprise

...
Жанет Найденова е маркетинг консултант на SEED (Southeast Europe Enterprise
Коментари Харесай

Жанет Найденова: Удобството на електронната търговия е новата лоялност

Жанет Найденова е маркетинг съветник на SEED (Southeast Europe Enterprise Development) – донорска организация на IFC (International Funds Corporation) към Световната банка, спечелила премията,,Най-добър съветник за Югоизточна Европа ”, както и ICT маркетинг специалист на Европейския съюз. Съучредител и ръководител на Управителния съвет на Българска е-комерс асоциация (www.beabg.com) от 2017 година досега. Тя е участник в панел 2,,E-commerce - стойност непременно “ на на списание,,Мениджър “. Той ще се организира на 28 март в Capital Fort.

- Какви трендове обрисува растежът на онлайн продажбите в България през последните години и какви са прогнозите Ви за развиването на пазара?

- Обемът на B2C (бизнес към краен потребител) електронната търговия на артикули и услуги в България през 2023 година доближава 1.95 милиарда евро (за съпоставяне през 2022 размерът е 1.64 милиарда евро) с  ритъм на напредък от 19 % по отношение на 2022 г.  по данни от,,ПАСПОРТ 2023 на е-комерс промишлеността в България “. Очакванията на Българска е-комерс асоциация (BE) за 2024-та и идващите 2-3 гoдини са за равномерен двуцифрен растеж всяка година по отношение на миналата, като B2C е-комерс пазарът ще продължи да пораства, да вкарва нововъведения и да се развива.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР