Jane Street, където Сам Банкман-Фрид от FTX придоби опит в

...
Jane Street, където Сам Банкман-Фрид от FTX придоби опит в
Коментари Харесай

Ето кои ще са брокерите на BlackRock при евентуалното одобрение на Биткойн ETF

Jane Street, където Сам Банкман-Фрид от FTX закупи опит в търговията, се откроява като желан брокер-дилър за препоръчаните борсово търгувани фондове (ETF), ориентирани към директни вложения в Биткойн (BTC).

Брокерската компания е определена за “ ” от Fidelity, WisdomTree, BlackRock, JPMorgan Securities, Valkyrie и Cantor Fitzgerald & Co.

Тези компании разчитат на упълномощените участници за ръководство на паричните потоци към и от ETF. По-конкретно, в своя променен проспект, показан на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), BlackRock дефинира Jane Street и JPMorgan Securities за свои упълномощени участници за евентуален спот Биткойн фонд.

Упълномощените участници играят основна роля при основаването и противоположното изкупуване на акции на ETF и паричните преводи за администрацията на фонда. Макар че обезпечаването на съглашения с упълномощени участници нормално е допустимо, специалистите от бранша показаха угриженост заради новостта на криптовалутите като клас активи, означи Ерик Балчунас, старши ETF анализатор в Bloomberg Intelligence.

Въпреки това не всички компании оповестиха определените от тях брокери-дилъри в промени проспект, подаден в петък.

Значението на обезпечаването на упълномощени участници беше очебийно от Нейт Гераси, президент на The ETF Store, като съобщи, че BlackRock наподобява е изпълнила предварителните условия на SEC за евентуално включване в първичната вълна от утвърждения на спот Биткойн ETF.

Що се отнася до таксите, Invesco има намерение да се откаже от таксата от 0.59% за първите $5 милиарда в активи за своя Invesco Galaxy Bitcoin ETF през първите шест месеца. В подадената от Fidelity информация се показва такса от 0.39 %, която е най-ниската, обявена до момента от Балчунас.

Очакването на утвърждението на Комисията по скъпите бумаги и тържищата за пряк Биткойн ETF подтиква повишаването на Биткойн през 2023 година Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) е изправена пред крайния период от 10 януари за разглеждане на заявката за спот Биткойн ETF, подадено от ARK Investment Management LLC на Кати Ууд и 21Shares.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР