Жандармерията се оттегли от Гълъбово, след като снощи беше мобилизирана

...
Жандармерията се оттегли от Гълъбово, след като снощи беше мобилизирана
Коментари Харесай

Двама от петимата задържани в Гълъбово се сдобиха с обвинения

Жандармерията се отдръпна от Гълъбово, откакто нощес беше мобилизирана поради безредиците сред роми и служители на реда . Остава обаче засиленото наличието на униформени.
Напрежение в Гълъбово: Петима в ареста след конфликт с полицията за мощна музика Хората от квартала са посрещнали служителите на реда с камъни, сатъри и брадви
Петима бяха задържани поради проявено нападателно държание против служителите на реда. Двама от тях се снабдиха с обвинявания безчинство с особена смелост и цинизъм в изискванията на рисков рецидив. За това закононарушение законът планува от 1 до 6 години затвор. Другите трима бяха освободени .

Ексцесиите породиха поради сигнал за мощна музика в махалата . Служителите на реда обаче са посрещнати с тухли, камъни, сатъри и тояги.

„ Тактическата група е била от 8 души, след което внезапно са се появили 50-100 души, които са ги нападнали със сатъри, брадви, кирки, тухли. По част от колите има побитости. При такава обстановка няма какво друго да се направи, с изключение на да се употребява физическа сила”, сподели шефът на регионалната дирекция на полицията в Стара Загора Георги Хаджиев.

В махалата настояват, че не са посягали на служители на реда и по отношение на тях е упражнено принуждение .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР