Жандармерия ограничи достъпа до село Шарково, където трябва да продължи

...
Жандармерия ограничи достъпа до село Шарково, където трябва да продължи
Коментари Харесай

Жандармерия ограничи достъпа до село Шарково, за да продължи умъртвяването на животни

Жандармерия ограничи достъпа до село Шарково, където би трябвало да продължи умъртвяването на животни.
 Пътят до кошарите на баба Дора остава блокиран, край Дунав се чудят да поставят ли прасетата в буркани занапред  Всички, които идват да оказват помощ на баба Дора, разнасят чумата, разгласи вътрешният министър  Порожанов даде обещание 100 кози на баба Дора, тя му подвигна скандал
10-ината младежи бяха помолени да да освободят терена пред стопанството на баба Дора.

не се позволяват външни хора, не е ясно дали евтаназията ще стартира през днешния ден

Не е ясно дали през днешния ден ветеринарите ще бъдат позволени да вземат повторни проби от стадото в Болярово, за което има подозрение за чума. Вчера притежателите не позволиха лекарите до животните си, тъй като се притесняват от операция на проучванията.

Собственичката Анна Петрова упорства да й бъде възложен протоколът с кръвните проби от животните, взети на 23 юни. Документът, който е получила, съгласно нея обобщава проучвания от няколко стопанства и е допустимо комплициране.

В общия документ, който е за над 100 проби, 2 са позитивни и те подхождат на ушни марки в нейното стадо.

Пред стопанството през целия ден беше умерено. Без напрежение мина денят и в село Шарково. Десетина младежи са пред стадото на баба Дора. За нейните 115 кози към момента няма решение по кое време ще стартира умъртвяването.

Вчера ямболските ветеринари не бяха позволени до стадото от стопаните. След съвещание на Кризисния щаб се реши екипът да бъде заменен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР