Жана Караиванова Актрисата и продуцент Жана Караиванова-Петрова е избрана за

...
Жана Караиванова Актрисата и продуцент Жана Караиванова-Петрова е избрана за
Коментари Харесай

Актрисата Жана Караиванова ще ръководи Националният филмов център


Жана Караиванова

Актрисата и продуцент Жана Караиванова-Петрова е определена за шеф на Националния кино център. Тя е натрупала най-вече точки в състезанието за началник на институцията, която е под шапката на Министерството на културата. Резултатите от състезанието са оповестени на уеб страницата на министерството.

Освен актриса и притежател на продуцентска компания Жана Караиванова е уредник и на фестивала за без значение американско кино в София So Independent, както и на фестивал на българското кино в Съединени американски щати, където живее от 20 години.

Основните функционалности на Националния кино център са да подкрепя и координира производството на български компании. Институцията разпределя държавните средства за произвеждане на филми. Новият шеф на центъра Жана Караиванова през 2014 година е била член на комисията по игрално кино към центъра.

Конкурсът за шеф на центъра беше разгласен, откакто предходният определен с конкурс шеф - Марин Марчевски, подаде оставка преди три години. През 2016 година беше разгласен конкурс за поста, само че никой от претендентите не съумя да събере нужния брой точки. След това процедурата стартира отначало. До момента изпълняващ ролята на шеф на организацията беше ръководителят на европейската стратегия " Медия " за България Камен Балкански.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР