Жана Бергендорф и неуспехът на група Equinox на последната Евровизия“

...
Жана Бергендорф и неуспехът на група Equinox на последната Евровизия“
Коментари Харесай

Жана Бергендорф закопа „Евровизия“ - отказваме се от участие!

Жана Бергендорф и неуспехът на група Equinox на последната „ Евровизия “ е основната причина за отхвърли на Българска национална телевизия от участия в състезанието, разбра HotArena .

За да пеят Жана и компания, в Лисабон са отпътували над 300 000 лв. от бюджета на малкия екран. Само таксата за присъединяване, която всяка страна заплаща, е 90 000 евро. Отделно са всички разноски за театралното показване на групата. Въпреки предварителните упования за място в призовата тройка, групата остана едвам на 16-о място. То се одобри като безспорен неуспех след четвъртото място на Поли Генова и второто на Кристиан Костов, писа „ България Днес “.

Затова и малкия екран майка стигна до окончателното решение, че малкия екран отделя прекалено много пари за състезанието. За проблемите на Българска национална телевизия и „ Евровизия “ се разбра още в края на предходната година.

Телевизията удължи периода за избор на българска ария и дълго време не се знаеше каква ще е ориста на родните представители. Решението за отвод е коментирано още напролет, само че оказва се едвам в този момент, тъй като малкия екран няма да преведе такса за присъединяване за идващия край в Израел.

През последните две години Българска национална телевизия провежда българското показване в интернационалния конкурс с поддръжката на сътрудници – продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането. Независимо от това разноските за подготовката на българския участник, основаването и продуцирането на ария, театралното показване, производството на ефирен клип и включване в събитията от програмата на състезанието доста надвишават рационалните разноски, които публичната телевизия би могла да си разреши.

 

Освен директните разходи за подготовка на съответния представител страните участнички поделят и част от разноските за самото осъществяване на състезанието, които тази година са в размер на 5 300 000 евро “, гласи формалното изказване на националната ни телевизия.

През 2014 година България също се отхвърли от присъединяване в „ Евровизия “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР