Жан Виденов прави нова лява партия, всеки е свободен да

...
Жан Виденов прави нова лява партия, всеки е свободен да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Служебният кабинет е сбор от експерти, които да направят ревизия и честни избори

„ Жан Виденов прави нова лява партия, всеки е свободен да прави своя избор и да се пробва да влезе в политиката. Другото нещо, което през вчерашния ден се състоя в НДК – учредяването на платформата “Социализъм 21 век “, е в границите на Българска социалистическа партия, това не е никакво разединение или делене в партията. То не е ново, в Българска социалистическа партия постоянно е имало разнообразни идейни придвижвания. То може да обогати идейната полемика, тъй че чакаме нови хрумвания от това придвижване, те ще бъдат разисквани вътре в партията. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия в ефира на БНР.
По мотив коментара на ГЕРБ, че Българска социалистическа партия е вкарана през задния вход на властта, Корнелия Нинова съобщи: „ Това са несериозни мнения, тъй като и представители на ГЕРБ има в служебното държавно управление. Нашето присъединяване в служебното държавно управление е Янаки Стоилов, това беше разисквано с президента. Той получи предложение да се включи в кабинета, Изпълнителното бюро и Националният съвет се произнесоха, каквито са нашите правила и правилник. Ние сме систематична и сериозна партия, взимаме решенията си в груповите си органи “, разяснява Нинова като добави, че Янаки Стоилов е сериозен правист, има сериозна експертиза и ще бъде потребен на служебното държавно управление.
 Вътрешната съпротива на Нинова в Българска социалистическа партия учредява ново крило Вътрешната съпротива на Нинова в Българска социалистическа партия учредява ново крило
Kритици на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще учредят на следващия ден Инициативен комитет, който да сложи началото на Идейно-политическо обединени...
В предаването “Неделя 150 “ тя съобщи, че политически позиции на левицата във връзка с промяната в правосъдната система са известни, поредни и кардинални. „ Ние сме казвали, че виждаме промяната и смяната през закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура, нов закон и нова форма на КОНПИ, както и други промени. Янаки Стоилов не е отишъл в служебния кабинет с програмата на Българска социалистическа партия. Замисълът и конституционния ред, който дефинира отговорностите на служебното държавно управление, не плануват там да се вършат политически промени съгласно това министърът от коя политическа партия е “, безапелационна бе Нинова като изясни, че работата на служебния кабинет е да се извади истината за положението на системата, за която дава отговор всеки министър, да се ревизират порочни практики, само че това не допуска той да прави промени.
„ Янаки Стоилов има качествата да се оправи, само че не считам, че това би трябвало да се употребява като мотив в изборите. Обществото ще види, че хората в изпълнителната власт на Българска социалистическа партия са експерти, че са почтени и точни, само че не мисля, че това би трябвало да се употребява в предизборната акция, защото там надпреварата е за хрумвания и на стратегии “, сподели още Нинова по тематиката.
Лидерът на Българска социалистическа партия счита, че в случай че една партия си сменя програмата на всеки избори, тя не е сериозна партия. „ Ние сме кардинална, поредна и систематична партия, тъй че няма да си сменим програмата, евентуално ще създадем промени в тактиката, тъй че да бъдем припознати като същинската опция. “Има подобен народ “ беше прочувствен избор, само че не са управническа опция и това се появи в този месец. Така че ние ще работим за това да се покажем като управническа опция. “
Тя изясни, че служебният кабинет е умислен като преходно ръководство за къс интервал и това не е кабинет за ръководство на страната. „ Служебният кабинет е общ брой от специалисти, които би трябвало да създадат почтени избори и да извадят на яве истината за предходното ръководство. Кабинет в Народното събрание е политически общ брой от стратегии за ръководство, за промени, за промени в браншове. Тези неща са безусловно несравними “, безапелационна е Нинова.
„ Това Народно заседание, което мина, трябваше да направи краткотраен кабинет с няколко целта. Ние считаме, че това трябваше да го направи втората политическа мощ. Предварително подадохме ръка и предложихме поддръжка без изискване за тези няколко целта “, напомни ръководителят на Българска социалистическа партия като изброи въпросните цели:
 Нинова: Днес е специфичен ден, свързал в едно Деня на успеха и Деня на Европа Нинова: Днес е специфичен ден, свързал в едно Деня на успеха и Деня на Европа
" Днес е специфичен ден, свързал в едно Деня на успеха и Деня на Европа. На 76-ата годишнина от тази паметна дата да сведем чела пред...
„ Спешни социално-икономически ограничения, които да минат през актуализация на бюджета. На второ място да се направи подготовката за проекта за възобновяване и резистентност на България, да се отбрани дълготрайно българският интерес.
На трето място да се направи проверка на ръководството на Борисов. “ По думите й тези условия са били безусловни и надпартийни, само че “Има подобен народ “ не са имали предпочитание и капацитет да създадат този кабинет. „ Когато третият мандат пристигна при нас ние с подготвеност за тези политики получихме отвод от трите нови партии “, сподели още тя.
„ Целта на по-голямата част от българите, които гласоподаваха на тези избори, беше да се разгради досегашния модел на ръководство “, счита Корнелия Нинова като добави: „ Няма по какъв начин средството за реализиране на тази цел да бъде колаборация със същия модел. Можехме да бавим една седмица и да “тупаме топката “, само че през този интервал Борисов щеше да продължава да ръководи. “
Промените, които вършат президентът и мин.-председателят са безусловно разумни, счита Корнелия Нинова. „ Нормално е някои да са срещу, само че измененията са разумни и наложителни. Интересни са тези в митниците и Национална агенция за приходите, тъй като това са двете организации, които би трябвало да обезпечат висока събираемост и доходи. От друга страна те бяха употребявани през годините едната като чадър за корупционни практики и другата като бухалка против непослушниците, по тази причина и в двете направления измененията са аргументирани “, изясни тя. „ Ако задачата е държавното управление да обезпечи транспарантни и почтени избори, една от средствата е да бъдат заменени тези хора, които покриваха канали за пазаруване, за операции, за напън “, добави още Нинова.
Ние подкрепихме основаването на Комисията за проверка на ръководството на Борисов, само че съществуването на парламентарна комисия отвън битие на парламент наподобява юридически нонсенс. За да има същински резултат всичко би трябвало да завърши в правосъдната система и до момента в който няма парламент е хубаво всички сигнали да се насочват на там “, уточни Нинова.
 Нинова: Играе ли Трифонов по непозната свирка? Нинова: Играе ли Трифонов по непозната свирка?
Лидерът на Българска социалистическа партия се засегна от думите на ръководителя на Има Такъв Народ Слави Трифонов, които той изрече в изявление за БНР. По-рано през днешния ден той съобщи, ч...
По думите на водача на Българска социалистическа партия тревожното е късото време, в което би трябвало да се провеждат изборите, а не измененията в Изборния кодекс. „ Политическата ни позиция за машинното гласоподаване е ясна и поредна, само че бързите промени в Изборния кодекс и късото време до идващите избори слагат доста въпроси от организационна и финансова позиция “, изясни тя.
„ Започна процесът по номинации за водачи на листите, отчели сме грешките в някои региони и евентуално ще има и лични промени в листите. Ще има промени и в Изпълнителното бюро, които ще се решат на идващия Национален съвет “, съобщи Корнелия Нинова.
За идните избори водачът на Българска социалистическа партия си слага задачата да ги завоюва. “Ако тръгваме на борба, с цел да сме трети, това е обречено. Трябва да си сложим високи цели, с цел да се активизираме да ги реализираме “, заключи Корнелия Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР