Жан Тод беше избран за трети мандат като президент на

...
Жан Тод беше избран за трети мандат като президент на
Коментари Харесай

ФИА официализира преизбирането на Жан Тод

Жан Тод беше определен за трети мандат като президент на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА). Това се случи на генералната асамблея на ФИА в Париж сред 4-8 декември.

Първият мандат на Тод стартира през 2009, когато той завоюва вота против международния рали първенец от 1981 Ари Ватанен. Французинът наследи президентството от Макс Моузли. Жан Тод беше избран отново за втори четиригодишен мандат през 2013 година, откакто си обезпечи твърда поддръжка. Преди да застане отпред на ФИА, той беше началник на Ферари сред 1993 и 2009 - интервалът, в който Михаел Шумахер завоюва именитите си пет следващи международни трофеи. Още по-рано кариерата на Жан Тод обгръща ръководенето на Пежо от 1983 до 1993 - време, в което компанията доминираше в серии като WRC и 24 часа на Льо Ман.

Тод посети България за повторно по покана на Съюза на българските автомобилисти по-рано тази година, когато СБА означи своя 60-годишен празник.

В общото заседание на ФИА вземат участие 150 страни. Всички те за първи път станаха очевидци на проведената от ФИА в Париж "Зала на славата ", където бяха наградени 33 автомобилни състезатели и първенци./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР