Жан Пол Готие - ужасното дете на модата, представи последната

...
Жан Пол Готие - ужасното дете на модата, представи последната
Коментари Харесай

Дизайнерът Жан Пол Готие представи последната си колекция висша мода

Жан Пол Готие - ужасното дете на модата, показа последната си сбирка в границите на Парижката седмица на висшата мода, оповестиха международните осведомителни организации. С това дефиле той означи 50-годишната си кариера в света само че модата.

Негови вдъхновения, измежду които моделът Дита Фон Тийз и испанската актриса Роси де Палма, участваха на дефилето или участваха в него в спектакъл Шатле. Шестдесет и седем годишният дизайнер оповести предходната седмица, че напуща света на модата, с цел да се залови с нещо ново.
Канадската манекенка Коко Роча сподели умения, присъщи за ирландските танци, до момента в който топмоделите Карли Клос, Бела и Джиджи Хадид имаха особено държание, обвързвано с всяко от носените от тях дрехи. Това бе нещо извънредно за присъединяване им в седмици на модата. Носена на ръце от двама голи до кръста мъже, Аманда Лиър също взе присъединяване в дефилето.

Актрисата Беатрис Дал се появи облечена в дълга черна рокля и пушеше цигара, преди да хвърли фаса на подиума.



Дефилето стартира с изнасяне на черен ковчег. Оттам излезе първата манекенка, облечена в бяло като кукла. Така висшата мода алегорично бе заровена, само че нямаше страдание, а наслада, обвързвана с този празник, по време на който се изпи доста шампанско. „ Най-хубавото следва ", увери дизайнерът, без да разкрива бъдещите си планове. За последното си дефиле висша мода той се върна към потребление на корсети, раирани фланелки в синьо и бяло, рокли, съшити от колани, деконструирани джинси и панталони от плат деним.

„ Има прекомерно доста облекла - не ги хвърляйте, а ги рециклирайте ", прикани Жан Пол Готие.
Той накара мъжете да носят поли и да се гримират. Той революционизира модата, като бе измежду първите дизайнери, в чиито дефилета участваха възрастни манекенки и дами с наднормено тегло или с татуировки. От първите си сбирки той смесваше двата пола, разнообразни столетия, арогантното държание на небогати хора с това в първокласните квартали. „ Аз съм предпазлив в модата, до момента в който той е провокативен ", означи неотдавна Пиер Карден, при който Готие е направил първите си стъпки: „ Това е неговият жанр ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР