Жълтите павета пред Народното събрани ще бъдат пренаредени, увери за

...
Жълтите павета пред Народното събрани ще бъдат пренаредени, увери за
Коментари Харесай

Фандъкова: Пренареждат паветата, глобяваме, никой няма да бъде пощаден

Жълтите павета пред Народното събрани ще бъдат пренаредени, увери за следващ път кметицата на София Йорданка Фандъкова по време на постоянното съвещание на СОС.

А компанията - " Трейс Груп Холд " АД - ще бъде санкционирана за близо два милион и ще поправи всичко за своя сметка.

" Компромиси с никой от изпълнителите, никой по вериагата - от проектанта, през надзора, до изпълнителя - няма да бъде изработен. В контракта, който имаме с изпълнителя, са заложени наказания в размер на 830 000 лева - наказания за некачествено осъществяване. Разбира се, там има и съществени наказания за закъснение. Тези наказания могат да бъдат наложени, когато завърши осъществяването ", означи тя.

Фирмата си призна грешката с нареждането на паветата - по " остарялата " технология от преди век. А по-късно стана ясно, че макар увереността на Фандъкова, че това в никакъв случай не се е случвало, служащ в действителност е счупил най-малко едно от паветата, които са историческа полезност.

Кметицата въпреки всичко сподели документи с наложените наказания на компанията, които включват 100 000 лева за павето, санкции за некачествено осъществяване и санкции за забавяне. Общо цената на ремонта е 17 млн. лева Фандъкова акцентира, че Столична община постоянно постанова наказания по контракти в размери на стотици хиляди лв..

" Те го знаят чудесно и апелирам да не се вършат внушения за това, че някой ще бъде пощаден ", отсече тя.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР