Жълтите коли в Пловдив се стягат за протести през януари,

...
Жълтите коли в Пловдив се стягат за протести през януари,
Коментари Харесай

Такситата в Пловдив стягат големи протести през януари

Жълтите коли в Пловдив се стягат за митинги през януари, заяви за " Марица " шефът на Асоциацията на таксиметровите превозвачи Георги Ряпов. Шофьорите са недоволни от последните промени в закона и високия налог, който заплащат при започване на всяка година. " Не зная до каква степен новата система за разрешителните, която ни икономисва един документ, ще е от изгода. Имаме обаче други тежки проблеми ", разяснява Ряпов.

За него най-важно е да се понижи данъкът от 750 лв.. Разсроченото му заплащане също не прави работа, тъй като при всяка вноска таксистите броят по 34 лв. за възобновяване на разрешителното, което другояче е годишно. Новите цени на таксиметровите компании, които варират сред 80 и 90 стотинки на километър, могат да обезпечат даже минималната заплата на водачите, твърди Ряпов.

Според поръчана от него експертна информация при 92 стотинки се реализира минимална заплата от 460 лв. с заплащането на осигуровките, само че без Данък добавена стойност и действителна облага. С новата минимална заплата от 510 лв. през 2018 година цените стават все по-откъснати от действителността.

Заради тези проблеми и пропуски в закона в ущърб на таксиджиите ще се приготвим за протестни дейности при започване на 2018 година, разгласи Ряпов.
тагове таксита митинги януари данък
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР