Жълтите жилетки се готвят да проведат днес поредната, 24-та поред,

...
Жълтите жилетки се готвят да проведат днес поредната, 24-та поред,
Коментари Харесай

Жълтите жилетки превземат Страсбург

" Жълтите жилетки " се готвят да проведат през днешния ден следващата, 24-та подред, общонационална протестна акция във Франция. Този път " столица " на демонстрациите ще бъде Страсбург, където се чака да дойдат и участници в придвижването от други страни, оповестява ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Няколко групи на " жълтите жилетки " пуснаха в обществените мрежи " интернационален апел " за присъединяване на немски, испански, италиански и други езици, както и видеообръщение в ЮТюб. Планира се акцията в Страсбург да стартира в 13,00 ч. локално време и да включва шествие до постройката на Европейския парламент. Според страницата на придвижването във Facebook интерес към демонстрацията са декларирали 3 500 души.
Опасявайки се от вълнения, управляващите са забранили всевъзможни демонстрации в центъра на града, в региона на гарата и в периметъра на институциите на Европейски Съюз. Полицията не чака в Страсбург да дойдат огромен брой чужденци, само че е готова за вероятни вълнения. Протести са планувани също в Лил, Бордо, Тулуза, Руан и други градове, оповестява 24 часа.
Една от най-зрелищните акции се чака да стане разпъването на гигантска жълта жилетка на скалата Солютр в южна Бургундия. В град Камбре пък е планувано нощно шествие. В префектурата на полицията в Париж публично е постъпила молба единствено за една проява, само че в интернет са оповестени още минимум четири. Най-мащабните митинги обаче са планувани за Международния ден на труда - 1 май.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР