Жълт кода за силен вятър е в сила и за

...
Жълт кода за силен вятър е в сила и за
Коментари Харесай

Утре навсякъде по Черноморието дъждът ще премине в сняг

Жълт кода за мощен вятър е в действие и за на следващия ден, 5 февруари, в област Варна. Ще духа мощен северен вятър с пориви достигащи скорост 20-24 m/s.

Утре над Черноморието ще е облачно, дъждът на всички места ще премине в сняг. Ще е прохладно, със мощен североизточен вятър. Максимални температури: минус 1° - 3°. За Варна минимална температура -1°, оптималната 0°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

През идващото денонощие с сдържан, в Източна България мощен вятър от север-североизток ще нахлува леден въздух. Ще доминира облачно време. Валежите ще продължат, като на всички места ще бъдат от сняг. През нощта обилни ще са снеговалежите в Северна България и планинските региони, а денем в Предбалкана и източните региони. Ще се образува снежна завивка. В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи остават изискванията за виелици и навявания. Температурите ще се намаляват и в по-голямата част от страната ще са с противоположен дневен ход, а към 14 часа преобладаващите ще бъдат сред минус 4° и 1°.

Над планините ще е облачно и мъгливо. На доста места ще има превалявания от сняг, обилни в Централна Стара планина, Странджа и тук-там в Рило-Родопска област. Ще духа мощен, по билата краткотрайно плевел вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 8°, на 2000 метра - към минус 13°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР