Жълт код заради вятър е обявен за утре за Централна

...
Жълт код заради вятър е обявен за утре за Централна
Коментари Харесай

Утре пак кодове за опасно време

Жълт код поради вятър е разгласен за на следващия ден за Централна и Западна България, а за останалата част на страната - зелен.

През идващото денонощие въздушната маса ще се задържи неустойчива. Ще има и разкъсвания на облачността, само че ще има и валежи, краткотрайно интензивни, а и тук-там, основно в източната половина с гръмотевици. На обособени места в Северна България и в планинските региони ще има обилни превалявания. През деня вятърът от запад-северозапад ще се усили - ще бъде най-вече сдържан, в западната част на Дунавската низина и в Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен. Температурите едва ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 23° и 28°, в София към 22°. По-късно денем от запад облачността ще стартира да понижава.

Над планините ще облачността ще е по-често забележителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 10°.

Над Черноморието към и след обяд ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Преди обяд ще има краткотрайни понижения на облачността. Ще духа сдържан западен вятър. Максимални температури по крайбрежието 24-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР