Жълт код за високи температури и опасно топло време е

...
Жълт код за високи температури и опасно топло време е
Коментари Харесай

Жълт код е обявен в 18 области заради опасно топло време

Жълт код за високи температури и рисково топло време е разгласен в 18 области в страната от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за понеделник 26 юни.

Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

Синоптиците предизвестяват, че температурите в първия ден от новата седмица ще доближат до 32-37 градуса.

След пладне над западните региони и Рило-Родопската област ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, и на обособени места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. В Източна България ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното и още ще се намали.

В планините ще е най-вече слънчево. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там кратковременно ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 26 градуса, на 2000 м - към 20 градуса.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Екстремно топло време ни чака и в края на идната седмица в дните четвъртък, петък и събота, като температурите могат да доближат и до 40 градуса тогава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР