Жълт код за високи температури е в сила за 19

...
Жълт код за високи температури е в сила за 19
Коментари Харесай

Жълт код за жеги утре, в Плевен и Русе – опасност от пожари

Жълт код за високи температури е в действие за 19 области на страната за на следващия ден.

Предупреждението за високи температури е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София област и град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Хасково и Ямбол.

В тези области времето ще бъде горещо с оптимални температури над 35 градуса, предизвестяват синоптиците. Възможни са здравословни проблеми за чувствителни и заболели хора, възрастни и деца.

За областите Плевен и Русе е разгласен екстремален показател за пожароопасност.

Екстремалният показател значи, че са вероятни бързо разпространяващи се доста мощни пожари с замесване на дървесните корони и че пожарите са сложни за преодоляване.

За останалите територии на региона важи оранжев показател, който значи, че заплахата от пожари е доста огромна. Такава заплаха има и тук-там в областите Монтана, Плевен, Велико Търново, Разград, Силистра, Добрич, Стара Загора, Хасково, Ямбол и Бургас.

Тази степен на предизвестие значи, че има риск за пораждане на пожари в местности с гори и шубраци. На хората се предлага да бъдат деликатни измежду природата, да не палят огън навън, нито да изхвърлят незагасени цигари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР