Жълт код за валежи и гръмотевични бури е обявен в

...
Жълт код за валежи и гръмотевични бури е обявен в
Коментари Харесай

Жълт код за бури, циклон до четвъртък

Жълт код за превалявания и гръмотевични стихии е разгласен в по-голямата част от страната, единствено край морето и в крайните северозападни и югозападни региони няма да вали рисково мощно. Без предизвестие за рискови феномени са единствено областите Видин, Монтана, Кюстендил, Благоевград, Добрич, Варна и Бургас.

Новата седмица стартира със захлаждане, дъжд и градушки. Циклонът, който е причина за развалянето на времето след слънчевия уикенд, ще остане у нас до четвъртък, оповестява бТВ.

Максималните температури през днешния ден ще са сред 28 и 33 градуса, в София - към 28.

В планините към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. По билата ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 24 градуса, на 2000 м - към 17 градуса.

Над Черноморието към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са към 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса, вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Утре ще вали най-вече от цялата седмица, а термометрите няма да се качат над 28 градуса. От сряда ще има повече слънчеви часове, основно през първата половина на деня.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР