Жълт код за валежи е в сила за 10 окръга

...
Жълт код за валежи е в сила за 10 окръга
Коментари Харесай

Жълт код за валежи в повечето окръзи на Румъния


Жълт код за превалявания е в действие за 10 окръга на Румъния, оповестява уеб сайтът Зиаре. Лошо се чака да бъде времето в Ботошани, Яш, Васлуй, Галац, Браила и отчасти в Сучава, Нямц, Бакъу, Вранча и Бузъу. Метеоролозите предвиждат слаб снеговалеж в Букурещ и смесени превалявания от дъжд и суграшица в област Мунтения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера (11 януари) неприятното време сътвори проблеми на доста места в Румъния. Дърво падна върху кола в придвижване. Двама възрастни и дете бяха откарани в болница. Само на 500 метра от мястото на случая друга кола беше изцяло унищожена от паднало дърво, осведоми Диджи24.

Силният вятър нанесе вреди в Бузъу. Дърво падна върху паркирани коли на улица в града. Снегът и виелицата сътвориха проблеми и в окръг Дъмбовица. В региона на Пещера жандармеристите отстраниха няколко паднали на пътя ели. 

„ От началото на месеца съвсем всеки ден приказваме за месечни върхове, без значение дали става дума за най-високите оптимални температури, регистрирани в миналото през януари в разнообразни обитаеми места, или приказваме за най-високите температури през нощта. Това значи всеобщо стопляне. Но това не значи, че зимата е свършила. Не изключвам опцията февруари да пристигна с доста по-студено време и значителни превалявания от сняг “, разяснява Габриела Бънчила - шеф на Националната метеорологична администрация пред Дижди24.

Междувременно стана ясно, че в петък (13 януари) ски сезонът ще бъде открит в курорта Синая. Любителите на зимните спортове ще имат разполагаем шест писти. Досега единственото място в Румъния, където можеха да се карат ски, беше курортът Валя Праховeй. Там сезонът беше открит през втората половина на декември, отбелязва Аджерпрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР