Жълт код за цялата страна е обявен за утрешния 15

...
Жълт код за цялата страна е обявен за утрешния 15
Коментари Харесай

Синоптици обявиха жълт код за опасно време в цялата страна

Жълт код за цялата страна е разгласен за утрешния 15 януари. Във вторник и сряда ще духа мощен вятър от северозапад, в Източна България от север-северозапад. Ще е относително студено, с променлива облачност и на обособени места ще превали слаб сняг. Минималните температури ще бъдат сред минус 6° и минус 1°, а оптималните – сред минус 2° и 3°.
През идващия ден минималните температури ще са с още градус-два по-ниски, а дневните – едва ще се покачат. В четвъртък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад и дневните температури ще се покачат, повече в Предбалкана и в обособени региони ще надвишават 10°.
Облачността над доста региони ще намалее до слънчево време. В петък и през почивните дни облачността още веднъж ще се усили, само че единствено на изолирани места ще превали едва, най-вече дъжд, а в планинските региони – дъжд и сняг. Минималните температури ще се покачат, дневните ще се задържат високи. В неделя по-късно денем вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува леден въздух.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР