Жълт код за студено време беше обявен през последните дни

...
Жълт код за студено време беше обявен през последните дни
Коментари Харесай

Предстоят много студени дни и рязко затопляне в края на следващата седмица

Жълт код за студено време беше разгласен през последните дни за северната част на България. Синоптикът Петър Янков посочи в студиото на  " България заран ", че през днешния ден е един от най-студените дни за януари. 

" В момента към Мизия и Плевенско температурите са от минус 16 до минус 14 градуса. В София в центъра е минус 11 градуса. Студеното време ще продължи до края на седмицата. В петък се чакат слаби валежи от сняг в Добруджа и Централна и Източна Стара планина ", сподели той.

Янков посочи, че времето е идеално за ски, само че ниските температури въпреки всичко са проблем.

" Събота и неделя ще има повече слънце. Минималните температури в планините ще бъдат към минус 19 градуса. София ще се задържи най-студената балканска столица през уикенда. Максималните температури в обитаемоте места ще бъдат до 4-5 градуса ", предвижда синоптикът за феновете на Bulgaria ON AIR. 

След към седмица ниските температури ще бъдат история.

" Следващата седмица във вторник и сряда се чакат нови снеговалежи, макар че едва ще се затопли. Температурите заран ще бъдат от минус 8 до минус 4 градуса. Ще се затопли сензитивно - с дневни температури до 7 градуса. Снеговалежите бързо ще отминат. В Западна България ще вали влажен сняг ", съобщи Янков. 

Синоптикът прогнозира чувствително покачване на температурите в края на идната седмица. Те ще доближават до цели 8-15 градуса.

По думите на Янков продължава процесът на климатично стопляне, като сега се намираме в апогея на стоплянето. Аномалиите ще не престават с по-топло време през зимата. 

" Природата компенсира с по-хладно лято и повече превалявания. Тази зима е малко по-хладна от предходната, за това способства " Ел Ниньо ", означи Янков.

В Гърция предстоящото у нас захлаждане в петък няма да проникне и температурите в идващите дни ще бъдат пролетни - сред 11 и 15-16 градуса. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР