Жълт код за сняг и поледици е обявен за 19

...
Жълт код за сняг и поледици е обявен за 19
Коментари Харесай

Опасни поледици и ограничения по пътищата днес

Жълт код за сняг и поледици е разгласен за 19 области на страната. Предупреждението е в действие за: София-град, София – област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Перник, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Варна и Добрич.

На тези места се чакат превалявания от сняг, които денем, с покачването на температурите, тук-там ще преминат в дъжд и ще има условия за формиране на поледици.

Заради ледения дъжд и поледиците във Враца нощес от 9 до 12 ч. беше лимитирано придвижването на тежко-товарни камиони над 12 т. Същото ограничаване важеше и за Видин.

Остава ограничаването за придвижване на тирове над 12 тона по интернационалния път Е-79 – то се реализира единствено по обходни направления (Дунавци – Арчар, Тополовец – Ружинци, Тополовец – Добри дол).

Тировете от Монтана към Враца бяха спирани при обхода на града.

В момента обстановката се възстановява.

Шофьорите се оплакаха, че пътят може и да е бил измит, само че паркингите за тирове и камиони са били затрупани с съвсем 50 см сняг.

От Българска академия на науките приканват за нараснало внимание при действия навън и шофиране на заледени повърхности, както и да се наблюдават настоящите прогнози за времето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР