Жълт код за сняг е обявен за днес за осем

...
Жълт код за сняг е обявен за днес за осем
Коментари Харесай

Жълт код за сняг в осем области, 4 бала вълни в морето

Жълт код за сняг е разгласен за през днешния ден за осем области в страната - това са Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска и Кърджалийска.  До на следващия ден следобед сняг ще завали и в Югоизточна Българя, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

Максималните температури ще са от 0 до 5 градуса. 

В планините ще е облачно, с превалявания от сняг, тук-там обилни по количество. Ще духа мощен вятър от изток-североизток, който в композиция със снеговалежите ще води до преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще са към минус 3 градуса, на 2000 метра – към минус 7 градуса.

По Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5-6 градуса. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала. 

Утре преваляванията стопират за малко, само че остава студено и прохладно. В нощта против понеделник още веднъж ще вали сняг, най-вече в Западна Българя, температурите падат още. Затопляне се чака от вторник. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР