Жълт код за снеговалежи и ватър е в сила за

...
Жълт код за снеговалежи и ватър е в сила за
Коментари Харесай

Снеговалеж затрудни движението по пътищата в много райони

Жълт код за снеговалежи и ватър е в действие за съвсем цяла България. В Дунавската низина, Лудогорието, Добруджа, Предбалкана и Родопите предизвестието е както за сняг, по този начин и за мощен вятър, който ще предизвиква виелици и навявания. Снеговалеж затрудни придвижването по пътищата в доста региони, предават кореспондентите на БНР в страната. 
Няма затворени пътища в Смолянско. Ограничения са въведени единствено за товарните коли, които би трябвало да са без ремаркета през проходите Рожен, Превала и Печинско, заяви заместник-управителят на Смолянска област Андриан Петров : Пътищата са проходими. Туристите нямат терзания, няма проблеми. Пак споделям, аз съм в региона на Пампорово, даже и сега пред мен се движат тракторите, които почистват. Отново подсещам на всички водачи, че, когато отиват високо в планината, би трябвало да имат едно мислено - да тръгнат с положителни гуми и с един комплект вериги, тъй като все пак  е планина, а ние сме към момента в средата на февруари месец, когато е обикновено да вали сняг.
Снеговалеж затрудни придвижването в доста региони на Североизточна България. От пътната организация приканиха да се кара с нараснало внимание в областите Шумен и Разград. Временно се затварят третокласни пътища в Шуменска област. При зимни условия става придвижването и във Варненска област. Там затворени сектори няма, само че в общините Ветрино и Вълчи дол работи снегопочистваща техника. Информация за пътната конюнктура може да се получава когато и да е на дежурния телефон 0700 130 20, както и от интернет-страницата на пътната организация и от безплатното мобилно приложение LIMA. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР