Жълт код за снеговалеж, придружен от силен вятър е обявен

...
Жълт код за снеговалеж, придружен от силен вятър е обявен
Коментари Харесай

Времето: Силен снеговалеж в 6 области на страната

Жълт код за снеговалеж, съпроводен от мощен вятър е разгласен за през днешния ден за шест области на страната -  Видин, Монтана, Враца, София област, Ловеч и Габрово. Сняг ще вали в цяла Северна България като северозападните региони от страната снежната завивка ще се усилва. На места има заплаха от виелици и навявания

За други четири също е в действие жълт код, само че за превалявания от дъжд -   Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.  Валежите от дъжд в Южна България ще продължат до обяд и на места ще са обилни.

Ще духа сдържан вятър от северната четвърт и с него ще продължи да прониква леден въздух. Минималните температури ще са най-вече сред 0 и 5, градуса, а оптималните ще са от 1-3 градуса в северозападните до 8 -10 градуса в югозападните региони от България. През нощта против неделя от запад ще стартират нови превалявания, най-вече от сняг. 

В планините ще бъде облачно и с превалявания от сняг, под 1200 метра - от дъжд. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен вятър от северната четвърт и с него захлаждането ще продължи. В западната половина на Предбалкана снеговалежите ще са обилни и в композиция с вятъра ще има условия за виелици и навявания. След обяд преваляванията краткотрайно ще спрат, само че през нощта против неделя в масивите от Западна България още веднъж ще завали сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 2 градуса, а на 2000 метра – към минус 2 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно. Преди обяд ще има превалявания от дъжд, обилни по южното крайбрежие. След обяд преваляванията краткотрайно ще спрат. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 3-5 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 10 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 13 мин.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР