Жълт код за снеговалеж е обявен в половината страна. Предупреждението

...
Жълт код за снеговалеж е обявен в половината страна. Предупреждението
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за сняг в половин България

Жълт код за снеговалеж е разгласен в половината страна. Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София и Софийска област, Перник, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Благоевград и Смолян.

Денят ще е заоблачен и снежен. В крайните югозападни региони ще вали дъжд и сняг. Няма да вали единствено в югоизточните елементи. Ще духа слаб източно-североизточен вятър. Максималните температури в Северна България ще са сред минус 4 и минус 2 градуса, в Южна и по Черноморието сред минус 1 и 4 градуса, в София към минус 1.

В планините ще бъде облачно и ще вали сняг. Ще духа сдържан югозападен, по високите и открити елементи мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 4, на 2000 метра - към минус 8 градуса.

По Черноморието ще има забележителна облачност. Към края на деня и през нощта против вторник по северното крайбрежие ще превали сняг. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 0 и 4 градуса.

Продължителността на деня е 9,24 часа.

Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за януари.

Във вторник сутринта към момента на обособени места основно в Северна България е допустимо да превали слаб сняг. Впоследствие преваляванията ще спрат, ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Вятърът за малко ще стихне. Минималните температури ще са сред минус 8 и минус 3 градуса, а оптималните в по-голямата част от страната ще са от 2 до 7.

През нощта против сряда на обособени места е допустимо да превали слаб дъжд и ще има условия за формиране на поледици. В сряда ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, температурите бързо ще се покачат. През нощта против четвъртък от запад на изток на доста места в страната ще превали дъжд, който в Северна и Западна България ще премине в сняг и бързо ще стопира. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе леден въздух. В четвъртък ще е студено и прохладно. Преди обяд в югоизточната половина от страната към момента ще превалява, а в северозападната облачността ще се раздра и бързо ще намалее. След обяд преваляванията на всички места ще спрат.

В петък ще доминира слънчево време, вятърът ще отслабне, ще стане югозападен, а температурите ще се покачат. В събота облачността ще се усили, по-късно денем в южните региони ще завали дъжд. В неделя преваляванията ще обзет по-голямата част от страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР