Жълт код за снегоавалеж (снежна покривка с дебелина 2-10 cm),

...
Жълт код за снегоавалеж (снежна покривка с дебелина 2-10 cm),
Коментари Харесай

Жълт код за сняг, виелици и навявания в 9 области

Жълт код за снегоавалеж (снежна завивка с дебелина 2-10 cm), съпроводен с сдържан и краткотрайно мощен вятър, условия за виелици и навявания е разгласен за 9 области у нас.

Предупреждението за евентуално рисково време е в действие за областите Добрич, Варна, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Сливен, Велико Търново и Русе.
 
 Жълт код за снегоавалеж Национален институт по метеорология и хидрология
Сутринта ще е студено с минимални температури от минус 6 ° тук-там из високите полета на Западна България до 4-5° по Южното Черноморие, в София – към минус 4°.

През деня облачността ще продължи да се раздира и понижава , след обяд в по-голямата част от страната до най-вече слънчево време. Значителна ще се задържи облачността над крайните южни региони и на обособени места там преди обяд към момента ще превалява. Северозападният вятър ще отслабва и стихва, само че в Източна България през по-голямата част от деня ще се задържи сдържан.



Максималните температури ще са сред 1° и 6°, в София - към 2° .

В утринните часове по южното крайбрежие на Черноморието ще е най-вече облачно и тук-там към момента ще превалява дъжд. Около и след обяд облачността и там ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа северозападен вятър, ще е най-вече сдържан, преди обяд на север – към момента силен; след обяд ще отслабва и вечерта в множеството региони ще стихне. Максимални температури 2°-6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна, тук-там основно в Родопите ще превалява сняг. След обяд облачността в множеството региони ще намалее да най-вече слънчево време. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите елементи - мощен западен вятър. Ще е студено, с оптималната температура на 1200 метра към 0°, на 2000 метра – към минус 6°, в Стара планина ще са по-ниски.

През нощта против сряда от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността . В сряда сутринта ще е студено с минимални температури от минус 9° - минус 10° в североизточните региони, където сутринта ще е все още ясно, до 2°-3° в югозападните. През деня ще се заоблачи над цялата страна и от запад ще стартират превалявания, най-вече от дъжд, в планините над 1200 m - от сняг. Вятърът ще е от изток. Максималните температури ще са най-вече сред 2° и 7°.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР