Жълт код за силен вятър обявиха от Националния институт по

...
Жълт код за силен вятър обявиха от Националния институт по
Коментари Харесай

НИМХ предупреди за опасно ветровито време в събота

Жълт код за мощен вятър оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ за 15 области в страната . Опасно прохладно ще бъде във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Пазарджик и Пловдив.

Прогнозите на синоптиците са за мощен запад-северозападен вятър с пориви до 22-24 м/сек . Облачността ще е променлива, над североизточните региони – по-често забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Дневните температури още малко ще се покачат и оптималните ще са сред 15° и 20° , в София към 15°.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Стара планина, само че ще е съвсем без превалявания . Там и северозападният вятър ще е мощен, до момента в който в масивите на юг ще е до сдържан. Максималната температура на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 3°.

Над Черноморието облачността ще е променлива , по-значителна по северното крайбрежие, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан западен вятър, в северните региони ще е краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 15-17° , температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР