Жълт код за силен вятър издаде за днес Националният институт

...
Жълт код за силен вятър издаде за днес Националният институт
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър е в сила за четири области у нас в неделя

Жълт код за мощен вятър издаде за през днешния ден Националният институт по метеорология и хидрология за областите – София-град, София, Враца и Монтана.

 

Днес ще се задържи топло, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Облачността над страната ще е променлива със слаби превалявания тук-там основно в западните региони. Ще продължи да духа до сдържан, тук-там северно от планините краткотрайно мощен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабва.

 

По-късно денем в Дунавската низина ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще стартира да прониква по-хладен въздух.

 

Максималните температури ще са най-вече сред 26° и 31°, в София – към 27°.

 

Над планините облачността също ще е променлива, на обособени места в масивите от Западна България със слаби валежи. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър, който след обяд ще стартира да отслабва. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 20°, на 2000 метра - към 13°.

 

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна, само че след обяд ще намалее до най-вече слънчево време. Ще продължи да духа слаб и сдържан южен вятър. Максималните температури ще са 22°-26°. Температурата на морската вода е 16°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР