Жълт код за силен вятър и сняг е в сила

...
Жълт код за силен вятър и сняг е в сила
Коментари Харесай

Нова вълна от студ и сняг в Румъния


Жълт код за мощен вятър и сняг е в действие за планинските региони на седем окръга в Румъния. Мярката важи за Караш-Северин, Хунедоара, Горж, Вълча, Арджеш, Прахова и Дъмбовица. Очаква се на 1800 метра надморска височина поривите напразно да надвишат 90 км/ч. 

Междувременно Букурещ осъмна с нова снежна завивка. През последните часове в столицата вали без спиране. Лошото време провокира и произшествия. Двама души пострадаха, откакто микробус сервира на изхода на столицата. Превозното средство се е забило в ръба на моста в региона на летище Бъняса. Хората вътре са били изкарани от пожарникари и откарани в болница, написа Българска телеграфна агенция.

Силен сняг вали от ранните часове на деня в Брашов и Ковасна. Служители на Регионална дирекция " Пътищата и мостове " в Брашов разчистват снега. През нощта към 150 машини обработиха пътищата в централната част на страната с над 700 тона материали, с цел да са проходими при зимни условия.

Властите поучават водачите да карат с нараснало внимание и да не потеглят на път, в случай че не са готови за усложнената конюнктура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР