Жълт код за силен вятър и снеговалежи е обявен за

...
Жълт код за силен вятър и снеговалежи е обявен за
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър и снеговалежи в 9 области за 19 декември

Жълт код за мощен вятър и снеговалежи е разгласен за 9 области в страната на 19 декември, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

 © Българска национална телевизия
Жълт код за мощен вятър и ниски температури е разгласен за областите Силистра, Добрич, Разград, Шумен Варна и Търговище. Там ще духа мощен северен вятър, който в композиция с негативните дневни температури ще основава чувство за доста студено време. Ще има валежи от сняг и условия за виелици.

Жълт код за плевел вятър, снеговалежи и условия за виелици е разгласен за областите Бургас, Ямбол и Сливен. Там ще духа мощен и плевел северен вятър с пориви до 22-24 м/сек. Ще има снеговалежи и условия за виелици.

През нощта времето ще бъде облачно и тук-там, основно в източната половина от страната, ще превалява слаб сняг. В Източна България ще духа сдържан до мощен северен вятър и там ще има снежни виелици. Минимални температури - сред минус 5 и 0 градуса.

Утре над Източна България ще се задържи облачно, със слаби превалявания от сняг, които последователно ще стопират, само че в югоизточните региони ще продължат през целия ден. В Източна България ще продължи да духа сдържан до мощен северен вятър. Там ще се задържат изискванията за снежни виелици. Над Западна България облачността ще се раздра и намалее. Максимални температури от минус 2-3 градуса в североизточните региони, до 6 градуса - в крайните югозападни. В София към 0 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг, по южното крайбрежие през целия ден. Ще духа сдържан и мощен северен вятър. Максимални температури сред 0 и 2 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има забележителна облачност и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра минус 2 градуса, на 2000 метра - към минус 6 градуса.

В четвъртък ще е студено, изключително сутринта, само че ще е без превалявания, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Вятърът ще бъде слаб, с южна съставния елемент. В петък ще доминира облачно време, тук-там в западната половина от страната ще превали, най-вече сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще стане сдържан и дневните температури едва ще се покачат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР