Жълт код за силен вятър е обявен за цяла България

...
Жълт код за силен вятър е обявен за цяла България
Коментари Харесай

Застудяване, силен вятър и дъжд в неделя

Жълт код за мощен вятър е разгласен за цяла България за изборния ден на следващия ден - 2 октомври

През нощта заради прекосяването на леден атмосферен фронт в Западна и Централна България ще има значителни валежи с гръмотевични стихии и градушки, които към сутринта ще обзет и Североизточна България, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще стартира да се усилва. Минималните температури ще бъдат сред 13°С и 18°С, в София - към 13°С. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде близо до междинното за месеца.

Жълт код за силен вятър е разгласен за цяла България за изборния ден на следващия ден - 2 октомври. В Сливен кодът е оранжев - там се чака поривите на вятъра да доближат 28-30 метра в секунда. За редица области има издадено предизвестие и за гръмотевични стихии и градушки.

В неделя над България ще нахлуе по-хладен въздух. От запад валежите ще стопират, а облачността ще понижава. В Източна България преди обяд към момента ще вали, в обособени региони - с гръмотевици и условия за градушки, само че след обяд и там облачността ще намалее. Максималните температури ще бъдат от 18°С - 19°С по високите полета в Западна България до 26°С - в югоизточните региони, в София - към 18°С.

Над Черноморието преди обяд ще бъде облачно с валежи. След обяд обяд облачността ще намалее до слънчево. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 22°С и 24°С. Температурата на морската вода е сред 16°С и 20°С. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Още преди обяд валежите ще спрат, а облачността ще намалее, най-късно - в масивите от Източна България. Максимална температура на височина 1200 метра - към 15°С, на 2000 метра - към 7°С.

В понеделник и вторник ще има променлива, постоянно забележителна облачност. Ще има и валежи, на повече места през първия ден - в Западна и Южна България. Северозападният вятър ще отслабне до сдържан. Температурите ще се намалят още и във вторник минималните ще са сред 8°С и 13°С, а оптималните - сред 15°С и 20°С.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР