Жълт код за силен вятър е обявен за днес в

...
Жълт код за силен вятър е обявен за днес в
Коментари Харесай

Опасно време ни очаква днес

Жълт код за мощен вятър е разгласен за през днешния ден в 6 области на Северна България - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе.

За 5 области в Североизточна България жълтият код е за гръмотевични стихии и превалявания. Това са областите Търговище, Шумен, Разград, Силистра,  Добрич.

Днес с сдържан в Дунавската низина и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и температурите ще се намаляват. Облачността над страната ще е променлива и тук-там, основно в Източна и Южна България, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Има условия за местни интензивни превалявания и градушки. Без превалявания ще е в западната и централната част от Дунавската низина. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 27° и 32°, в София - към 27°.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. В доста региони ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици, тук-там има условия за по-интензивни феномени. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 16°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над северното крайбрежие постоянно забележителна – купеста и купесто-дъждовна. На места там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили и ще е най-вече сдържан. Максималните температури ще бъдат 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала и последователно ще отслабва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР