Жълт код за силен вятър е обявен утре за Пловдив

...
Жълт код за силен вятър е обявен утре за Пловдив
Коментари Харесай

Опасен код за Пловдив утре!

" Жълт " код за мощен вятър е разгласен на следващия ден за Пловдив и още 22 области на страната, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология п.

През нощта ще бъде ясно. Ще се усили вятърът от юг-югозапад, в Източна България и северно от планините ще е най-вече сдържан. Минималните температури ще бъдат високи – сред 14° и 19°. Утре преди обяд ще е най-вече слънчево. Ще продължи да духа югозападен вятър и покачването на температурите ще продължи, повече в Източна България и в Предбалкана. Около и след обяд на първо време в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили до 15-20 м/сек. и с него ще стартира да нахлува леден въздух. До вечерта и в Източна България вятърът ще се обърне от северозапад. По самото прекосяване на бърз леден атмосферен фронт облачността ще се усили и тук-там от запад на изток ще превали дъжд с гръмотевици. Към 15 часа температурите ще бъдат в необятен период от 18°-20° в северозападните региони до 32°-34° тук-там в източната половина от страната.

В планините ще духа мощен запад-югозападен вятър, който след пладне в ниските елементи ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Облачността ще е променлива и по самото прекосяване на студения атмосферен фронт единствено на обособени места кратковременно ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 23°, на 2000 метра – към 14°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, след пладне от северозапад облачността ще стартира да се усилва и до вечерта, основно по северното крайбрежие кратковременно ще превали. През по-голямата част от деня ще духа сдържан югозападен вятър и температурите ще бъдат високи, само че до вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Максималните температури на въздуха ще бъдат 28°-32°. Температурата на морската вода е 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР