Жълт код за силен вятър е обявен днес в Пловдивска

...
Жълт код за силен вятър е обявен днес в Пловдивска
Коментари Харесай

Опасно силен вятър в Пловдив днес, на места в страната градусите падат до минус 12

Жълт код за мощен вятър е разгласен през днешния ден в Пловдивска област. Поривите ще доближават 14-19 m/s. Предупреждение за рисково време има и в още 15 области на страната.

Облачността ще се усили до забележителна и на доста места ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са сред минус 8° и минус 3°, в обособени котловини - до минус 12°, а оптималните - най-вече сред минус 3° и 2°. В София минимална температура към минус 10°, оптималната - към минус 3°.

В Пловдив температурите ще са в интервала от минус 4 до плюс 1 градуса.

Атмосферното налягане денем едва ще се намали, само че ще се задържи малко по-високо от междинното за януари.

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява слаб сняг. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел северозападен вятър. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще продължи да става студено. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 9°, на 2000 метра - към минус 16°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от северозапад. Максимални температури на въздуха: 1°-4°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР