Жълт код за поледици е обявен за осем области на

...
Жълт код за поледици е обявен за осем области на
Коментари Харесай

Внимание! Жълт код за поледици в Северозапада утре

Жълт код за поледици е разгласен за осем области на страната за 20 ноември, вторник. Синоптиците предизвестяват, че тук-там в областите Видин Монтана и Враца ще има поледици, а тук-там в областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и София-област е допустимо да има такива.
През нощта ще е съвсем без превалявания и ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. В множеството региони ще е безшумно. Минималните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, по морския бряг до 5-6 градуса.
Във вторник още сутринта от запад ще стартират превалявания от дъжд, които до края на деня ще обзет по-голямата част от страната. В северозападните региони, където ще е по-студено, преваляванията ще са най-вече от сняг, като тук-там там ще има и поледици. Ще се появи слаб до сдържан вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са от 1-2 градуса тук-там в Северозападна България, до 10-12 градуса - в крайните югозападни региони и по Южното Черноморие.
Над Черноморието ще бъде облачно и вечерта ще завали слаб дъжд, който през нощта против сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от изток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8 градуса по северното, до 11-12 градуса - по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е към 13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде облачно, с превалявания от дъжд; на височина над 1800 метра - преминаващи в сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще към 7 градуса, на 2000 метра - към 1 градус.
В сряда в множеството региони ще вали дъжд, в източната половина от страната и югозападните региони преваляванията ще са обилни по количество, а на обособени места в Южна България са вероятни и гръмотевици.
В западната и централната част на Дунавската низина, при съществуване на снежна завивка и температури, близки до 0 градуса, ще има условия за поледици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и още веднъж ще нахлуе леден въздух.
През нощта против четвъртък в Северна и по високите котловинни полета на Западна България ще вали сняг, в Южна - дъжд. В четвъртък преваляванията ще отслабнат, до вечерта ще спрат, вятърът ще отслабне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР