Жълт код за опасност от градушки и гръмотевични бури е

...
Жълт код за опасност от градушки и гръмотевични бури е
Коментари Харесай

Температурите падат! ЖЪЛТ КОД за градушки и гръмотевични бури в 9 области!

Жълт код за заплаха от градушки и гръмотевични стихии е в действие за 9 области на страната, сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

Кодът е в действие за областите: София – град, София – област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив и Пазарджик. При прекосяването на леден атмосферен фронт ще се развият гръмотевични стихии с превалявания и градушки. Временно явленията ще са интензивни. Очакваните количества на дъжда са 10-15 л/кв.м, в обособени региони до 30-40 л/кв.м.

Днес в западната половина от страната ще се задържи със забележителна облачност и превалявания, а на изток ще е слънчево. Температурите ще се намалят, доста в западната половина от страната и оптималните ще са от 18° – 22° в западните региони, до 32° – 34° тук-там в източните.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за август – ще се покачва.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Привечер облачността ще се усили и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се усили. Максимални температури на въздуха: 29°-32°.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР