Жълт код за опасно време с ниски температури е обявен

...
Жълт код за опасно време с ниски температури е обявен
Коментари Харесай

Мразовит студ сковава България

Жълт код за рисково време с ниски температури е разгласен за по-голямата част от страната. В Югоизточна България и по Черноморието има предизвестие за мощен вятър. И дневните температури ще останат под нулата.

Справка на АПИ към 6 часа сочи, че вятър духа в областите Бургас, Варна, Добрич, Ловеч, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София, Търговище, Хасково и Шумен.

Пътните настилки са най-вече мокри, по усойните и планински региони отчасти заледени, обработени и проходими при зимни условия.

Дъжд вали в региона на Гоце Делчев, Микре и Дойренци в ловешка област. Сняг вали в областите Бургас, Варна, Габрово, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, София, Стара Загора и Хасково, както и в региона на проход „ Предел “, Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище, Враца и Леденика, Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, „ Троянски “ проход, Берковица.

Сутринта всички автомагистрали и първокласни пътища са отворени за придвижване.

София

В цяла София улиците са обработени със смеси против замръзване. Над 140 снегопочистващи машини са на терен. Обработват се трасетата на публичния превоз, съществени улици в кварталите, стръмни сектори и мостове и отчасти вътрешноквартални улици, оповестяват от Столична община. На Витоша е осъществено опесъчаване и снегопочистване. Всички линии на публичния превоз се движат по нормалните си направления. Аварийни екипи са реагирали на 4 сигнала за паднали на пътното платно клони на дървета.

През нощта във всички региони на Столичната община са направени обработки със смеси против замръзване. Извършват се обработки в южни региони като Младост, Изток, Витоша. Всички линии на публичния превоз се движат по нормалните си направления, оповестиха от общината.

Смолян

Между 10 и 15 см сняг натрупа по проходите в Смолянска област. Според данни на Областното пътно ръководство, пътищата на републиканската мрежа са почистени и обработени с пясък и сол.

Шумен

В Шуменско, пет села са без ток, няма затворени пътища в региона и в област Русе, няма проблем с придвижването по Дунав мост след вчерашните усложнения поради снеговалежа.

Добрич

В Добрич и региона се чака мощен североизточен вятър, в откритите полета ще докара до струпване на преспи. Минути преди 7 ч. е подаден сигнал за закъсал микробус до село Сенокос, тръгнал да транспортира пациент за хемодиализа. Екипи на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и зашита на популацията “ (ПБЗН) са оказали помощ. Оказано е подпомагане и на три автомобила, закъсали до разклона за село Одърци.

Монтана

Все още няма ток в някои села в Монтанско, работи се по премахване на казуса. Пет села са още без електрозахранване. Причината е – паднали дървета върху проводници.

Силистра

Граничният пункт при Кайнарджа край Силистра е затворен поради оповестения жълт код през вчерашния ден от румънската метеорологична администрация. Очакванията са в област Калараш да има снегонавявания и значителни снеговалежи. От Гранична полиция оповестиха, че фериботните ситуации на Свищов-Зимнич, на Никопол няма да работят, а тази на Оряхово ще работи единствено през светлата част на деня. Пътят Русе-Бяла, Русе-Силистра, Русе- Разград е отворен за придвижване. Ситуацията е естествена, почистено е до асфалт.

Враца

В област Враца е разгласен сигнален код за предстоящи ниски температури, преодолени са проблемите с електроснабдяването на селища в общините Враца и Роман. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР