Жълт код за опасно време е обявен за утре в

...
Жълт код за опасно време е обявен за утре в
Коментари Харесай

Опасно време: Жълт код за порой и гръмотевични бури е обявен за Пловдив за утре

Жълт код за рисково време е разгласен за на следващия ден в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Ще има интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. На обособени места количествата на преваляванията ще доближат 20-35 л/кв.м .

През нощта на обособени места в западните региони на страната ще превали и прегърми. Над Източна България ще се образува ниска облачност или мъгла. През деня над западната половина на страната ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, след обяд на обособени места и над източната. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, в западните и планинските региони явленията ще са интензивни. Вятърът ще е до сдържан: в Западна България ще се ориентира от северозапад и с него за малко ще нахлуе по-студен въздух, в източните региони ще остане от североизток. Максималните температури ще са от към 23° в западните региони, до 33° в източните, където преди обяд ниската облачност ще се раздра и намалее и ще има повече слънчеви часове.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. По-интензивни ще са явленията в следобедните часове, основно в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра – към 13°.

По Черноморието в утринните часове ще е с ниска облачност или мъгла, съвсем без дъжд, която до към обяд ще се раздира и понижава до най-вече слънчево. В следобедните часове ще има и развиване на купеста и купесто-дъждовна облачност, само че основно по Южното Черноморие ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27-30°. Температурата на морската вода е към 27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

На 27.08.2018 слънцето ще изгрее в 06:47 часа и ще залезе в 20:08 часа. Продължителност на деня 13:21 часа.

На 27.08.2018 луната ще изгрее в 20:56 часа и ще залезе в 07:23 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: пълнолуние.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР