Жълт код за опасно време днес е обявен в 9

...
Жълт код за опасно време днес е обявен в 9
Коментари Харесай

Зимата идва с вятър и сняг още днес

Жълт код за рисково време през днешния ден е разгласен в 9 области на страната - с изключение на София, засегнати ще са и още 8 области - Благоевград, София-област, Кюстендил, Перник, Ловеч, Видин, Монтана и Враца. 

Предупреждението на синоптиците е за по здрач в неделя и през нощта против понеделник. Тогава във високите полета и в по-ниските планински региони ще има превалявания от сняг. На места ще се образува тънка снежна завивка.

Днес от запад нарастването на облачността ще продължи и след обяд над цялата страна ще е най-вече облачно. В Западна България ще има слаби превалявания от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета - от сняг. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. С него ще нахлува леден въздух, температурите към 14 часа ще са сред 4° и 9°, в София - към 4°. По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд най-вече забележителна. По южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд и умерен североизточен вятър. Следобед в масивите от Западна България ще има превалявания, най-вече от сняг. Там ще духа сдържан югозападен, а на изток - североизточен вятър.

В началото на новата седмица температурите още ще се намалят. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, тук-там и от сняг. В средата на седмицата дневните температури краткотрайно ще се покачат с градус-два. През идващите дни обаче ще бъде прохладно и с превалявания от дъжд и сняг, а температурите още веднъж ще тръгнат надолу.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР