Жълт код за опасно студено време е обявен за почти

...
Жълт код за опасно студено време е обявен за почти
Коментари Харесай

Зима е! Жълт код за опасно студено време е в сила за почти цяла България

Жълт код за рисково студено време е разгласен за съвсем цялата страна. Това оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 


Предупреждението е издадено за 26 области в страната. Очакванията са температурите на множеството места да бъдат нулеви или негативни. На места в утринните часове те ще варират от -14 до -9°С. През деня оптималните ще бъдат към 5°С. 

В част от страната ще има и навявания, като поривите напразно ще доближават до 20 м/сек. 

 

За мразовит вятър по морето предизвести и проф. Георги Рачев в рубриката си за времето по bTV тази заран. В Бургас поради ледения вятър утринните -5 градуса се усещат като най-малко -10, споделят поданици на града в обществените мрежи.

 

Ще духа и на други места, което ще укрепва чувството за мраз. Снегът не е сериозен - през идващите дни, в случай че вали, ще е " от напън ", както споделяше баба ми, пошегува се климатологът. 

 

Ще има доста слънце, само че заран ще е доста студено, предизвести той. В София темепратурите ще са от 1 до -7 градуса до края на работната седмица и с минимални до -11 в неделя. Когато и оптималните дневни температури не се качват над нулата, приказваме за ледени дни.

 

Ледените дни свършват в неделя, следва доста бързо стопляне през идната седмица, съобщи проф. Рачев. Дотогава обаче хората да пускат крановете, с цел да не гръмне водопродовната мрежа, посъветва той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР