Жълт код за опасно ниски температури е в сила за

...
Жълт код за опасно ниски температури е в сила за
Коментари Харесай

Минус 15,5 градуса в Севлиево

Жълт код за рисково ниски температури е в действие за областите в Западна и в Северна България, оповестява Националният институт по метеорология и хидрология. Очаква се градусите да паднат до минус 11, в планините и до минус 18.

Картата е в зелено само за Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас и Варна, прецизира БНР.

Рекордно ниска температура на въздуха за тази зима е измерена сутринта в Севлиево. Минус 15, 5 градуса е показвал живакът в 7:20 часа, заяви метеорологът Иванка Иванова.

Севлиево е в долина и там постоянно се следят върхове и през лятото, и през зимата, защото въздушните маси се задържат по-дълго. На прохода Шипка призори термометърът е посочил стойности от минус 18 градуса.

Мразовитата заран в София продължава като и към 10:00 часа тази заран градусите не престават да са негативни. Към 8:00 часа температурата в столицата бе минус 9 градуса, а два часа по-късно температурата е минус 6 градуса, само че се усеща като минус 9, без значение от слънцето, което се пробва да се покаже. Вятърът е рязък.

На Черни връх сутринта беше минус 20 градуса. На първенеца Мусала минус 23, на Ботев в Балкана минус 21, а на Рожен в Родопите – минус 17.

В цяла Северна България градусите са в интервала от минус 5 градуса в региона на Лом до минус 11 в региона на Разград и минус 8 за Добрич.

Пред Балкана – от минус 8 в Драгоман, до минус 4 на нос Емине.

В Южна България термометрите демонстрираха минус 6 в Сандански, минус 12 в Гоце Делчев до минус 9 в Кърджали.

По Черноморието най-студено е на север – минус 4 на Калиакра и на юг към Бургас – минус 5.

Във вторник заран още веднъж се чака доста студено време, като прогнозата за София е за минус 10 градуса сутринта и до 0 градуса денем.

Към края на седмицата се чака градусите сензитивно да се подобрят и да се вдигнат до плюс 8 – 10 градуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР