Жълт код за опасно горещо време е обявен за 16

...
Жълт код за опасно горещо време е обявен за 16
Коментари Харесай

Очакват ни опасни горещини в последния работен ден

Жълт код за рисково горещо време е разгласен за 16 области на страната от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали термометърът ще скача до 35 - 39 градуса.
След обяд ще се развива купеста облачност, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб северозападен вятър, до вечерта ще се обърне от югоизток. Максималните температури ще са от 31-32 градуса в североизточните до 38-39 градуса тук-там в западните региони.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 29- 31 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще е към 1 бал.
Над планините ще е най-вече слънчево, след обяд тук-там ще се развива купеста облачност, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 28 градуса, на 2000 метра - към 21 градуса.
През почивните дни през страната ще премине атмосферно разстройване. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за малко ще се усили до сдържан. С него ще проникне студен въздух и температурите ще се намалят с 2-3 градуса.
Ще доминира слънчево време, само че в часовете към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, на повече места в събота, в Източна България и планинските региони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР