Жълт код за опасни горещини в 14 области на страната

...
Жълт код за опасни горещини в 14 области на страната
Коментари Харесай

Половин България е предупредена за опасни горещини в утрешния ден

Жълт код за рискови горещини в 14 области на страната издаде Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за сряда.

Кодът за рисково време е в действие за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Русе, Разград, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали . Това стана ясно от уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Утре ще бъде слънчево. Ще е съвсем безшумно, в Източна България със слаб източен вятър. Горещо време с оптимални температури сред 33° и 38°, по-ниски по Черноморието, в София – към 33°.

По Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са сред 25° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-24°, малко по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Вятърът ще е слаб, най-вече от североизток. Максималната температура на височина 1200 m ще е към 26°, на 2000 m – към 19°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР