Жълт код за обилни валежи в Пловдив и още 14

...
Жълт код за обилни валежи в Пловдив и още 14
Коментари Харесай

Дъждовете в Пловдив продължават и днес, остава в сила Жълт код

Жълт код за значителни превалявания в Пловдив и още 14 области на страната е разгласен за през днешния ден. Под тепетата се чакат обилни превалявания с количества за денонощието 20-35 mm. На доста места дъждът ще е съпроводен и с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Дневните температури в Пловдив ще бъдат в диапазона 8-14 градуса.
Прочетете още
Над страната времето ще се задържи облачно, на доста места с превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина мощен североизточен вятър, който още преди обяд ще стартира да се ориентира от север-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Вечерта в северозападните региони и във високите полета на Западна България, а през нощта против сряда и в Лудогорието, дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Максималните температури ще бъдат в необятни граници - от 7°-8° в северозападните региони до 15°-16° в Горнотракийската равнина, в София към 8°. Атмосферното налягане в утринните часове ще бъде доста.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, под 900-1000 метра от дъжд. Ще духа сдържан южен вятър, който ще стартира да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа до сдържан, по северното крайбрежие краткотрайно мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР