Жълт код за обилни валежи с гръмотевици е обявен за

...
Жълт код за обилни валежи с гръмотевици е обявен за
Коментари Харесай

Жълт код за обилни валежи с гръмотевици е обявен за утре в 10 области

Жълт код за значителни превалявания с гръмотевици е разгласен за на следващия ден (28 юни), заяви Национален институт по метеорология и хидрология. Той е в действие в 10 области от Западна, Югозападна и Североизточна България.

Това са: София-област, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Сливен, Търговище, Шумен, Разград, Силистра и Добрич.

Рискът от градушки е нараснал. Очакваните количества на преваляванията са най-вече до 15- 25 литра на квадратен метър. В изолирани региони са вероятни и до 35-45 литра на квадратен метър.

Дневните температури, в множеството региони, ще останат към момента високи и оптималните ще са сред 28° и 33°, в Северозападна България и високите западни полета - 25°-27°, в София - към 26°.

По Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вечерта и през нощта против четвъртък има условия и за по-интензивни феномени. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-31°. Температурата на морската вода е 22°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Условия за обилни количества превалявания има в планините в Югозападна и Източна България. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 14°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР