Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е в сила

...
Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е в сила
Коментари Харесай

Жълт код за гръмотевични бури, по морето - дъжд и силен вятър

Жълт код за значителни превалявания и гръмотевици е в действие за 5 области от страната на 28 юли. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките.

Областите, за които важи предизвестието, са: Силистра, Добрич, Шумен, Варна и Бургас. Там се чакат краткотрайни интензивни превалявания с количества към 20 л/кв. м.

В областите Добрич и Варна се чака и мощен вятър. Той ще се усили от запад-северозапад - 12 м/сек. (6 бала по Бофорт). Поривите му ще са 15-20 м/сек. (7-8 бала по Бофорт).

При това предизвестие от Национален институт по метеорология и хидрология поучават хората да бъдат деликатни, да наблюдават настоящите прогнози за времето, защото могат да се чакат дребни проблеми при действия навън.

В планините от запад на изток облачността ще понижава до най-вече слънчево. Превалявания ще има в Източна България. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 12°.
море талази

По Черноморието облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 23° и 25°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР