Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за

...
Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за
Коментари Харесай

Неделният ден започва със слънце, но след обед на места ще бъде страшно

Жълт код за значителни превалявания и гръмотевици е разгласен за през днешния ден в пет области, демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Днес над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Над Западна и Централна България към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места там ще има краткотрайни превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевични стихии. Има условия за градушки, оповестява Дарик.



Ще духа юг-югоизточен вятър, който в Източна България ще се усили и ще е сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 30° и 35°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месец септември (949 hPa) и ще се намали още.

Над планините в утринните часове ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа най-вече мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра – към 18°.

Над Черноморието ще най-вече слънчево. След обяд и по здрач по северното крайбрежие ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за дъжд е дребна. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР